A Real High tea like a queen!

Hoe het vroeger is begonnen met de High Tea…

Het begon allemaal in Engeland met de High Tea. Ze dronken dan een hete een kop thee met heerlijke hartige en zoete lekkernijen. Tegenwoordig is dit in Nederland ook erg populair! Je vind het terug op de kaarten van veel verschillende restaurants. Gezellig met vrienden en familie babbelen onder het genot van een kop hete thee met zoetigheden en sandwiches/broodjes.

De heerlijkste theesoorten…

Over het algemeen kun je kiezen uit veel verschillende soorten thee. Je hebt het dan niet over 5 of 10. Maar bij een goede café of brasserie zijn er meestal wel 50 soorten thee die je kunt uitproberen! Wist jij trouwens dat de meest populaire theesoorten zijn? Nee? Wanneer jij gaat high tea’en met vrienden moet je deze zeker even uitproberen! Misschien is het zelfs mogelijk om alle onderstaande theesoorten te proeven! Maar dan moet je wel een tijdje blijven zitten 😉

Dit is de thee top 10!

1. Zwarte thee
2. Citroenthee
3. Earl Grey
4. Kaneel
5. Aardbei
6. Bosvruchten
7. Rozenbottel
8. Kamille
9. Sterrenmunt
10. Mango

Vraag je je af wat je meestal krijgt tijdens een High Tea?

Zoetigheden:

Scones met jam en slagroom, taart, petit four, pindarotsjes bonbons, gebak (muffin, brownies), slagroomsoesjes.

Hartigheden:

Sandwiches, hartige taart, toast en mini wraps.

En natuurlijk onbeperkt koppen thee (kijk boven bij de thee top 10 voor diverse soorten)!

Net als echte royals…

Er zijn zelfs brasseries en lunchrooms die de optie voor een heerlijke champagne op de kaart hebben staan. Extra luxe genieten dus met bruisende bubbels!  

En de koffieliefhebbers niet vergeten!

Is een High Tea voor jou niet compleet zonder een mok cafeïne? Het is soms ook mogelijk om je favoriete koffie erbij voor een kleine meerprijs. Als dit niet genoeg voor je is kun je kiezen voor een  High Coffee, zodat je onbeperkt kunt genieten van alle koffies op de kaart! Geweldig toch!

Ben je vegetarisch?

Geen probleem! Bij de meeste high tea plekken is het ook mogelijk om vegan hapjes te bestellen voor bij de thee of koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *