Check hier de tapas top 10!

Bereid je goed voor,  want het water kan je binnen enkele minuten in de mond lopen!

Je hoeft natuurlijk niet perse in Spanje te zijn om te kunnen van die overheerlijke tapas. Deze mini gerechtjes zijn ontzettend lekker! Je kunt tijdens het eten de tapas serveren met een goed glas wijn of een glas bier. Begin je avond extra gezellig met vrienden en familie. Ben je iets te lui om te koken? Doe dan het volgende: laat iedereen zijn/haar lievelingsgerecht gewoon zelf meenemen! Op deze manier hoef je zelf niet lang in de keuken te staan. Tapas verrukkelijk! Echt een aanrader!

Vraag jij je wel eens af wat zijn tapas nou eigenlijk zijn?
Heb je tapas nog niet eerder gegeten? Dan kan het zijn dat wanneer je denkt aan een goed voorbeeld voor deze Spaanse hapjes dat men al snel spreekt over gehaktballetjes in tomatensaus. Daarnaast zijn garnalen en natuurlijk olijven ook erg populair. Dit is ook wel zo, maar is nog zoveel meer! Dit vertel ik je graag in dit artikel.

De tapas, of op zijn Spaans ‘tapa’ zijn aperitiefhapjes. Ze worden meestal gegeten bij een wijntje of onder het genot van een koud een glas bier.  In sommige restaurants is het zelfs zo dat je standaard een hapje krijgt wanneer je iets te drinken hebt besteld van de kaart. Dat is toch ideaal?!

Ben je nu benieuws welke het lekkerst zijn?
Nou, dit is wel erg lastig om te zeggen. Dit vooral om het feit dat smaken ontzettend verschillen! Het kan zijn dat jij liever een hapje met vlees eet, terwijl de ander liever een tapa van visje nuttigd.  Om je een indruk te geven van wat in het vooral wordt gegeten, heb ik speciaal voor jou een kort lijstje voor je opgesteld.

De 10 populaire tapas van Today’s Lifestyle!
De pittige Spaanse gehaktballetjes geserveerd in tomatensaus
Gebakken garnalen uit de oven in knoflooksaus
Carpaccio met pijnboompitten en truffelmayonaise
Ham met daar cantaloupe meloen omheen
Pittige inktvisringen (meestal gefrituurd)
Empanadas (pastei gevuld met vlees, vis of groenten)
Gebakken aardappelen (ookwel patatas bravas genoemd)
Gevulde portobello’s met kruidenboter
Stokbroodje aioli (knoflooksaus)
Gazpacho van tomaten (koude tomatensoep)

Haast jezelf naar de winkel om deze heerlijke lekkernijen zelf thuis te maken of ga naar een lekker restaurant in de buurt. Het is ook wel fijn om  je af en toe te laten bedienen zonder dat je hoeft af te wassen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *