Waarom sushi zo lekker is?

Ga je uiten maar weet je niet wat je moet bestellen in een sushi restaurant? De een vind het overheerlijk en de ander die walgt er van. Sushi! ”Bah rauwe vis” wordt er vaak gezegd. Een Japans gerecht die bestaat uit rijst, vis en groenten. Ga je een avondje uit met vriendinnen? Zij kiezen voor een sushirestaurant, maar jij bent er nog nooit geweest? Doe hier in deze blogje inspiratie op! Ik vertel je welke gerechten populair zijn. Op deze manier weet je wat je kunt kiezen van de menukaart!

De sushi top 10 van Today’s Lifestyle:

10. Â Unagi
Dit is een blokje rijst met een stuk paling. Deze is gemarineerd in sojasaus.

9. Tempura Ebi Roll (dit is mijn favoriet!)
De tempura ebi roll bestaat uit rijst met gefrituurde garnaal, zeewier en komkommer of avocado.

8. Tamago Wanneer je vegetarisch bent is deze sushi perfect voor jou! De sushi tamago is een blokje rijst met een plakje Japanse sushi-omelet met daaromheen een stukje zeewier.

7. Maguro Maki Deze Maguro Maki stukjes bestaan uit sushirijst, zeewier en rauwe tonijn.  

6. Sake Maki Je kunt eigenlijk zeggen dat de sake maki is eigenlijk hetzelfde als de maguro maki, alleen de tonijn is vervangen door verse zalm.

5. Maguro Maguro zonder maki. Dit betekend dat er geen zeewier bij zit. Wanneer je hier niet dol op bent is dit een uitstekende keuze!

4. Kappa Maki Deze rolletjes zijn ontzettend makkelijk om te eten! De kappa maki bestaat uit sushirijst, zeewier, komkommer, sesamzaadjes en een heel klein beetje wasabi.

De populairste 3 sushi soorten in Nederland

3. Avocado Maki De avocado maki is een een eenvoudige sushi rol met rijst, zeewier en avocado.

2. California Roll De california roll bestaat uit gekookte krab, komkommer, avocado, mayonaise, sushi rijst, zeewier en zalmeitjes.

1. Sake De sake staat op de eerste plaats! Dit een eigenlijk de meest simpele sushi! Hij bestaat uit sushi rijdt en een plakje zalm.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze lijst en weet wat je de kunt bestellen tijdens je bezoek aan het restaurant. Probeer alles uit en je komt er vanzelf wel achter wat jouw guilty pleasure is! Laat een reactie achter over jouw ervaring met sushi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *